Idei de aranjare a mesei de Crăciun

Idei de aranjare a mesei de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Crăciunul este momentul magic al anului în care toată familia se aşază în jurul mesei. Atât psihologii, cât şi nutriţioniştii sunt de părere că mâncarea servită la o masă aranjată deosebit şi ornată în culorile Crăciunului amplifică buna dispoziţie. 

Un decor bicolor, simplitate şi veselie

Dacă principalele deziderate pe care le avem de la aranjamentul de masă de Crăciun sunt simplitatea şi veselia, atunci ar trebui să mizăm pe un decor bicolor, în roşu şi alb. Aceste două culori, asociate în mod tradiţional cu sărbătoarea Crăciunului, sunt ideale atât pentru un stil de amenajare clasic, cât şi pentru unul modern. Pentru a crea un astfel de design, ne trebuie în primul rând un set de farfurii din porţelan alb, tacâmuri cu un design simplu şi pahare cu picior. În al doilea rând, avem nevoie de accesorii colorate în alb şi roşu, cu un aer ludic, precum o faţă de masă de Crăciun, şervete asortate şi aranjamente din plante naturale.

Surprize-surprize… pe masa de sărbătoare

O altă variantă pentru aranjarea mesei este să optăm pentru un decor inedit, surprinzător, cu note jucăuşe, care să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi. Ca element de bază, putem folosi o veselă în nuanţe neutre. În schimb, în privinţa accesoriilor şi decoraţiunilor, este musai să dăm frâu liber imaginaţiei. Astfel, pentru fiecare membru al familiei putem crea un set-up personalizat, folosind, de exemplu, mănuşi din lână pe post de şerveţele de Crăciun şi acadele de tip bastonaşe cu rol decorativ. De asemenea, pentru fiecare mesean putem pregăti un mic dar – câteva dulciuri puse într-o ceşcuţă sau un aranjament festiv miniatural – care să-i readucă pe chip şi în suflet bucuria de copil.

Look rustic-natural fermecător

Un aranjament de masă de inspiraţie rustică, în care vedete să fie “podoabele” naturale, este alegerea cea mai bună dacă vrem să ne bucurăm de o atmosferă de poveste în perioada Crăciunului. În plus, se realizează foarte simplu şi nu este costisitor. Tot ce trebuie să facem este să aşezăm în centrul mesei o buturugă, pe care să o decorăm cu crenguţe de cetină, conuri de brad şi lumânări. De asemenea, printre farfurii putem “strecura” nuci sau, pentru un plus de culoare, mere roşii ori portocale. Decorul astfel obţinut în aranjarea mesei de Crăciun, 100% natural, este absolut fermecător.

Inspiraţie nordică în amenajarea mesei festive

Printre cele mai reuşite aranjamente de masă se numără, cu siguranţă, şi cele în stil scandinav. Sunt pe cât de simple, pe atât de frumoase. Astfel, dacă locuinţa noastră poartă amprenta acestui design modern, în mod firesc, ar trebui să realizăm set-up-ul pentru masă în aceeaşi cheie. Decorul are la bază elemente simple, minimaliste şi în acelaşi timp elegante. De la veselă şi tacâmuri, până la accesorii şi decoraţiuni, totul este perfect coordonat şi asortat. Eventual, dacă aranjamentul ni se pare prea glaciar, având în vedere culorile reci folosite cu rol preponderent, putem modifica un pic “scenografia”, introducând în decor câteva accesorii din lemn sau în culori pastelate, menite să-l încălzească.

Note glamour pentru masa de Crăciun

Vrei să aduci stilul glam în aranjarea mesei de Crăciun? Atunci cu siguranţă trebuie să optezi pentru o faţă de masă albă, din materiale fine, veselă de Crăciun din porţelan cu note aurii, tacâmuri din cupru în nuanţe strălucitoare de auriu şi inele pentru şerveţele în aceeaşi cromatică. Aranjarea mesei cu şerveţele în acest fel va aduce un plus de eleganţă set-up-ului. Paharele trebuie să aibă şi ele acea alură glamour şi sclipitoare, specifică sărbătorilor. În ceea ce priveşte decoraţiunile, asigură-te că acestea vor fi alese în ton cu restul elementelor şi că vor completa strălucirea mesei de Crăciun.

O masă de Crăciun…argintie

O paletă de culori obţinută din combinarea albului cu argintiul poate crea una dintre cele mai inspirate set-up-uri pentru masa de Crăciun. O veselă albă simplă, combinată cu porţelan vintage şi pahare din cristal pot crea o bază extrem de elegantă a acestei mese festive. Câteva figurine de Crăciun argintii şi globuri ornamentale dispuse pe crenguţe verzi de brad pot adăuga şi ele stil mesei argintii de Crăciun. Câteva aranjamente florale pot adăuga textură şi o notă fresh mesei de sărbătoare.

Citit 803 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.